Over de lessen

Op dit moment bied ik alleen privé-lessen aan.

Vanaf de twaalfde week van je zwangerschap kun je op elk gewenst moment beginnen met yoga. De lessen worden in het Engels en het Nederlands gegeven. Om aan deze lessen mee te doen hoef je geen yoga-ervaring te hebben.

Plaats en tijden

In Amsterdam, in overleg.

Inhoud

Je kunt lessen aanvragen rond de volgende thema's:

- De gewone zwangerschapsyoga, passend bij elke fase van je zwangerschap.
- Lessen over het vrouwelijke bekkenbodemgebied, dat nu een bedje voor je kindje aan het worden is, straks het geboortekanaal zal zijn en na de bevalling nog een fijn deel van je lichaam zal blijven.
- Geboortevoorbereiding, inclusief lessen met je partner of iemand anders die je bij de bevalling zal bijstaan aanwezig zijn.

Op verzoek kunnen we ook postnatale yogalessen regelen.

Lerares

De lerares is Viktoria Kocsis, gespecialiseerd in zwangerschaps- en postnatale yoga.

Kosten

Op verzoek.

Contact

info@viktoriakocsis.nl
+31 628 31 82 82

Wat is zwangerschapsyoga?

Toen ik 15 weken zwanger was van mijn dochter heb ik de Birthlight Prenatal Training gevolgd bij Francoise Barbira Freedman. Dat was een geweldige gelegenheid om meer inzicht te krijgen in wat ons lichaam nodig heeft tijdens een zwangerschap. Met behulp van ademhalingstechnieken en het zogeheten "sounding" kan je een nieuw leven op de wereld zetten en kan je bevalling een natuurlijke, geweldloze ervaring zijn. Verder, hoe kan je zorgen voor jezelf en afsluiten je zwangerschap na de geboorte van je kind en hoe kan je thuis voelen in je bestaan als moeder en vrouw.

Ik gebruik de principes van Birthlight dat naast verschillende ademhalingsoefeningen en "sounding" je dynamische en vloeiende bewegingen leert. Ook leer ik je te ontspannen en help je het moedergevoel te ervaren zowel ten aanzien van jezelf als ten aanzien van je kindje.

Bij zwangerschapsyoga leer je ook je houding te ondersteunen door de grond en de zwaartekracht te gebruiken. Je krijgt milde bewegingsoefeningen die je rug ontlasten. Ook leer je hoe je je bekken en je bekkenbodem kunt versterken en ontspannen. Heb je speciale wensen en problemen, dan kan ik je daar ook mee helpen.

Deze cursus is er ook om je te helpen je geboorteplek voor te bereiden. Je onderzoekt welke houdingen en ademhalingstechniek je kunt aannemen tijdens de bevalling. Verder leer je zogeheten microbewegingen maken. Er wordt tijdens de lessen ingegaan op de fysiologie en de anatomie van het geboorteproces. De cursus biedt twee lessen aan voor je partner of een ander die bij de bevalling aanwezig zal zijn.

Wie ben ik?

Viktoria Kocsis

Om te beginnen ben ik de moeder van een prachtig meisje, Zsófi, dat geboren werd in juni 2009.

Ik heb de docenten yogaopleiding gedaan bij het Iyengar Instituut te Amsterdam en heb het certificaat voor zwangerschaps- en post-natale yoga behaald bij Birthlight. Daarnaast heb ik de Somatic Yoga Training gedaan bij Leo Peppas en zwangerschapsyogalessen gevolgd bij Sandra Kirchner. Ook heb ik Rolfing Movement geleerd in Duitsland. Verder heb ik yoga workshops van Donna Farhi gevolgd en ben ook als assistent bij een aantal betrokken geweest.

Sinds 2006 geef ik les bij yogayoga, waarvan de laatste vier jaar ook zwangerschapsyoga.

Ik ben afgestudeerd als econoom en werk bij een economisch onderzoeksbureau. Ik ben geboren in Boedapest, Hongarije.

Ik hoop je te zien in een van mijn lessen.

Viktoria